Tato webová stránka používá cookies

Tato webová stránka používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Některé z nich jsou k fungování stránky nezbytné, ale o některých můžete rozhodnout sami.

Cookies nastavení

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat nastavení cookies níže.

Turek vs. Frolík

Lžička kafe do hrnku, zalít vodou z rychlovarky a kostka cukru k tomu. S tím je teď konec. Vyhlašujeme vojnu kávové sedlině, jak si lógr vznešeně říká. Vyhlašujeme vojnu s „Turkem“. Pojďte s námi do boje a připravte šálek kávy jako špičkový barista. Poznejte, v čem je Frolík lepší než Turek.

Víte, proč je „Turek“ nezdravý?

Oblíbený český „Turek“ je kamufláž pro přebytečný kofein a škodlivé látky. Při louhování se uvolňují do kávy a dělají z ní nezdravou pochoutku (která nemá s pravou tureckou kávou nic společného).

Poznáte dobrou kávu?

Každá plantážní káva chutná jinak. Po oříšcích, čokoládě, hroznech i kokosu. Ne každá má ale svou chuť vyváženou. Některé jsou velmi kyselé, hořké a zemité. Dejte si pozor a raději vsaďte na naši plantážní kávu, která dosahuje vysoké kvality i chuti. Však ji taky jezdíme osobně vybírat.

Jak zaručeně zkazit sebelepší kávu?

Pokud si děláte „Turka“ a navíc ho přepálíte vařící vodou, získáte natolik trpkou chuť, že si vaši hosté řeknou příště spíš o čaj. Pokud tohle není váš záměr, tak zkuste snížit teplotu vody alespoň
na 90 °C.

Víte, v čem tkví umění pražení kávy?

Aby byla chuť kávy vyvážená, musíte smíchat neboli blendovat různé druhy káv. A právě v tom tkví umění pražení kávy. My se mu věnujeme s láskou a podle rodinné receptury již 25 let.

Káva v akci! No nekupte to!

Ochutnat plné znění kávy a poznat všechny její chutě vám dovolí jen čerstvě pražená a mletá káva. Jste si jistí, že ta vaše je čerstvá? Pokud nakupujete kávu v akci, půjde spíš o ležáka, kterého je třeba vyprodat.

Znáte rozdíl mezi běžnou kávou
a Frolíkem?

Rozdíl je veliký. Hlavně v čerstvosti. Kávu pražíme až po vaší objednávce a poté ihned posíláme. Kávu dostanete buď v hermeticky uzavřené dóze s minimální spotřebou 1 rok, nebo v sáčku s 6 měsíční spotřebou. Ideální je však vypít kávu do 14 – 20 dnů po upražení.

Myslíte si, že koupí Arabicy
máte vyhráno?

Nikoliv. Rozdíl mezi Arabicou a Robustou není v kvalitě. Robusta má jen víc kofeinu, je silnější a víc hořká. To proto, že se její plody nesklízí 8 měsíců po odkvětu (jako u Arabicy),
ale 10 až 11 měsíců po odkvětu.

Zkusili jste Frolíka s ochrannou známkou?

Nabízíme 6 směsí Frolíkovy kávy. Suroviny na ně dovážíme ze Střední a Jižní Ameriky, Asie a Afriky. Jejich společným znakem je ojedinělý způsob pražení a první jakost. Tato káva není určena
do hypermarketů, ale do malých obchůdků a k vám domů.

Kávu nemusíte připravovat
jen „na Turka“

Pokud nemáte domácí kávovar, kávu si můžete připravit i jinak než „na Turka“. Zkuste French press, Moka konvici a k tomu domácí mlýnek. Není to o nic složitější, o nic dražší, ale rozdíl poznáte okamžitě.

Už jste byli ve Frolíkově mini muzeu?

Přijďte posedět na stylových žocích kávy a ochutnat naši kávu. Uvidíte i sbírku domácích pražicích strojů, mlýnků a kávovarů. A kdo ví? Třeba si koupíte i svůj domácí French press nebo moka konvici.

Frolíkova rodinná receptura s více než 25letou tradicí

Pokud jste dočetli až sem, můžete se považovat za skutečného vítěze, znalce a milovníka kávy. A jako takoví si zasloužíte odměnu, Frolíkovu kávu, která získala ocenění v Česku i zahraničí. Tak vybírejte.

Chci si vybrat kávu

Frolíkovu kávu můžete vybírat z 6 druhů směsí, z nich každá má své specifické aroma a chuť. Vyberte si.

Chci mrknout na příslušenství k přípravě kávy

Sami jsme vyzkoušeli různé způsoby přípravy kávy. A pro ty, co nechtějí investovat mnoho peněz do kávovarů, ale chtějí poznat pravou chuť kávy, tu máme ideální výběr.