Tyto letošní výběrové kávy jsme vybírali podle našich dlouholetých zkušeností a věříme, že vás nadchnou a budou vás bavit, tak jako nás. Proces výběru plantážní kávy je u nás velmi přísný a musí dosahovat nejvyšších známek při tzv. cuppingu (degustace kávy, dle SCAA ).
Charakteristika: Tato káva, pěstovaná na úrodných půdách keňské vysočiny, je známá svou jasnou kyselostí, plným tělem a komplexními květinovými a ovocnými tóny.
Region: Baragi
Nadm. výška: 1400 – 1700 mnm.
Sklizeň: 2022/23 (letošní)
Proces sklizně: praná
Druh kávy: 100 % Arabika
Charakteristika: nádech grepu, kakaa, karamelu, plné tělo
Region: San Marcos a San Pablo, Tarrazú
Nadmořská výška: 1 200 – 2 000 m.n.m.
Sklizeň: 2022/23 (letošní)
Proces sklizně: praná (za mokra)
Druh kávy: 100 % Robusta
Charakteristika: nádech tmavé čokolády, skořice, plné tělo
Region: Mubende, Kaweri
Nadmořská výška: 1 200 – 1 350 m.n.m.
Sklizeň: 2022/23 (letošní)
Proces sklizně: praná (za mokra)
Charakteristika: káva středně plného těla, sládká chuť s výrazním kakaovým nádechem, velmí mírná acidita s medovým koncem
Region: Fazenda Lagoa
Proces sklizně: natural
Botanická varieta: Acaiá, Mundo Novo, Catuaí, Yellow Icatu
Nadm. výška: 950 – 1200 mnm.
Sklizeň: 2022/23 (letošní úroda)
Charakteristika: sladké aroma, čokoláda, lískové oříšky, citrónová tráva, plné tělo
Region: Cusco
Nadmořská výška: 900 – 1800 m.n.m.
Sklizeň: 2022/23
Proces sklizně: praná (za mokra)
Charakteristika: jemná citrusová acidita, nádech čokolády a oříšků, středně plné tělo
Region: různé
Nadm. výška: od 1350
Sklizeň: 2022/23 (letošní)
Proces sklizně: praná
Charakteristika: Tato káva je plného těla, v šálku ucítíte sladké ovoce s nádechem praženích kakaových bobů
Region: Sidamo
Nadm. výška: 1700 – 2200 mnm.
Sklizeň: 2022/23 (letošní)
Proces sklizně: praná, na slunci sušená
Charakteristika: Lehký nádech čokolády a exotického koření spolu s sladce ovocnou a citrónovou chutí.
Region: Jambi Province, Sumatra
Nadm. výška: 1400 – 1700 mnm.
Sklizeň: 2022/23 (letošní)
Proces sklizně: praná
Charakteristika: sladké aroma, čokoláda, citrón, med, střední kyselost, plné tělo
Region: Cavallino
Nadm. výška: 1200 – 1400 mnm.
Sklizeň: 2022/23
Proces sklizně: praná (za mokra)
Charakteristika: sladký pepř, kokos, citron, cedr, plné tělo
Region: Kelagur
Nadm. výška: 1100
Sklizeň: 2022/23
Proces sklizně: praná, na slunci sušená
Charakteristika: plné tělo, nízká kyselost, třesně, čokoláda, příjemný dlouhý suchý dozvuk
Region: Santa Rosa de Copán
Nadm. výška: 1100 – 1600
Sklizeň: 2022/23
Proces sklizně: praná
Charakteristika: káva středně plného těla, střední acidita, citrusový nádech, s krásnou a čistou sladkostí při dozvuku
Region: Různé
Botanická varieta: 100% Caturra
Nadm. výška: 1200 – 2000 mnm.
Sklizeň: 2022/23 (letošní úroda)
Proces sklizně: praná