Káva Etiopie Yirgacheffe GR.1
Charakteristika: Tato káva je plného těla, v šálku ucítíte sladké ovoce s nádechem praženích kakaových bobů.
region: Yigacheffe GR.1
nadm. výška: 1700 – 2200 mnm.
sklizeň: 2018/19 ( letošní )
proces sklizně: praná, na slunci sušená Detailní informace
Detailní popis Káva Etiopie Yirgacheffe GR.1
Káva Etiopie Yirgacheffee Gr 1 je velmi intenzivní v chuti. Dá se v ní ucítit švestkový květ, zralý citrón, meloun s nádechem pražených kakaových bobů. Kyselost je výrazná, ale vyvážená. Jak začne šálek chladnou, tak ucítíte především sladkost v ústech. Jedná se o prvotřídní plantážní kávu, která je nezaměnitelná s jinými kávy.
Původ kávy
Etiopie je považována za domov kávy Arabika. Tato káva roste volně v jihozápadním pralese zvaném Kaffa a Buno po tisíc let. Legenda říká, že káva byla objevena v Ethiopii v 9 století pastevcem Kaldi. On si všimnul, jak se jeho kozy staly hyperaktivní po konzumaci kávových bobulí. Tak vzal tyto bobule do kláštera, kde je mnich upražil na ohni. Poté, dal kávu ostatním mnichům a společně zjistili, že byli schopni zůstat déle vzhůru a modlit se.
Zbůsoby zpracování
K získání kávových zrn zelené kávy je zapotřebí dalšího zpracování kávových plodů. Jsou v podstatě dva zbůsoby zpracování kávových bobulí, suchá a mokrá cesta. Více se dočtete zde.
Suchým způsobem se káva zpracovává hlavně v Brazílii, Arábii a ojediněle v některých zemích střední Ameriky.
Mokrým zbůsobem se zpracovává téměř ve všech ostatních zemích, hlavně tam, kde je dostatek vodních zdrojů.
Názory uživatelů na Káva Etiopie Yirgacheffe GR.1 uživatelské recenze
Doplňující obsah
Čerstvá káva až domů
Rychlý kontakt
Jan Frolík - Pražírna kávy
Jiráskova 555
517 24 Borohrádek
ičo: 74913522
Tel.: +420 494 381 336
Mobil: +420 602 405 593
E-mail: kaficko@frolikovakava.cz
© 2021, Petr Frolík – všechna práva vyhrazena
Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Mapa stránek
Eshop vytvořila eBRÁNA | eBRÁNA eshop s propojením na IS | Marketing eshopu
Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.